Upp

Svenskt företag introducerar en ny lösning digitalisera den fysiska handeln

Det nystartade svenska företaget ByyMee har skapat en e-plattform som spås en lysande framtid. Den nya e-tjänsten är tänkt att fungera ungefär som Facebook eller LinkedIn, men med företags produkter och tjänster i fokus. Konsumenter ska snabbt och enkelt kunna få information om intressanta produkter eller tjänster i deras omedelbara närhet. För butiker och återförsäljare handlar det om ett sätt att koppla upp fysiska produkter och tjänster online. På det här sättet kan produkten eller tjänsten i sig fungera som en handels- eller mötesplats.

Idén är ganska enkel. Men för att den ska fungera krävs en bra e-plattform. ByyMees koncept går ut på att butiken eller återförsäljaren lägger in information om den tjänst eller produkt som de vill sälja. Detta kan göras med så kallade ”smarta stickers” via www.byymee.com Där kan produktinformation som till exempel artikelnummer, supportnummer eller närmaste återförsäljare läggas till. Butiken eller återförsäljaren kan också välja att addera en betalningslösning och/eller en leveranslösning.

Konsumenten ser en produkt eller tjänst som verkar intressant. Med hjälp av en smartphone eller iPad kan föremålet scannas av. Detaljerad information om produkten visas då på skärmen. Det tar bara några sekunder. Sedan kan produkten antingen köpas på plats eller i vissa fall levereras hem till köparen på några dagar (eller timmar), beroende på vilken betalnings- och leveranslösning som finns.

ByyMees nya e-plattform möjliggör en helt ny form av shopping. Kombinationen av snabb produktidentifikation, låga supportkostnader och snabba leveranser beräknas kunna ge butikskedjor högre försäljningssiffror. Snabbt och enkelt kan produkter och tjänster bli digitala. På det här sättet kan butiker och återförsäljare kommunicera och interagera med miljarder smartphone- eller iPadanvändare. Den som är nyfiken på ByyMees e-plattform kan göra ett testkonto på www.byymee.com Det tar bara ett par minuter och är kostnadsfritt.

I dagsläget håller Byymee på att förbereda sig inför en kommande expansion som beräknas bli världsomfattande. Det nystartade företaget har fått bidrag från ALMI och är även en av deltagarna i Connect Västs språngbräda. I samband med Connect Västs projekt får entreprenörer hjälp med bland annat sina affärsstrategier och affärsplaner. Connect Väst kan du läsa mer om här: http://www.connectvast.se/9890/Page

Ett annat exempel är Tipser som fungerar på följande sätt: Säg att du på en blogg hittar en korsett du gärna vill ha, men vet inte var den kommer ifrån. Då kan du enkelt genom att hovra över plagget hitta återförsäljaren genom en länk: http://www.majsans.com/korsett. Om du sedan genomför ett köp får bloggaren en kickback av din totala köpesumma. Affiliate 2.0 kan man säga.