Upp

Förbättrad hemsida ska underlätta rekryteringsprocesser

Rekryteringsföretaget Easypeak har lanserat en ny hemsida. Den nya webbplatsen ska underlätta kontakten mellan Easypeak och kunderna och även förbättra möjligheten att skräddarsy varje rekryteringsprocess utifrån kundens önskemål.

När en ny kollega ska anställas är det viktigt att vara noggrann med alla delar av rekryteringsprocessen. Den största delen av utmaningen brukar ligga i att hitta personer med rätt kompetenser och relevant arbetserfarenhet. Easypeak hjälper sina kunder att hitta kvalificerade medarbetare och specialister inom ett flertal områden. Några exempel är bygg och fastighet, samhällsbyggnad, IT och teknik – områden som många arbetsgivare finner det särskilt svårt att rekrytera inom. Easypeaks specialkompetenser inom headhunting gör det möjligt att komma i kontakt med kvalificerade kandidater som arbetsgivarna själva inte lyckas hitta. Målgrupperna för Easypeaks insatser är alltså både kunder och kandidater.

Easypeaks tjänst Kandidatsök består av rekryteringsmetoderna search och headhunting. Uppdragen går vanligtvis till så att Easypeak skickar en headhunter för att söka upp och inleda dialog med lämpliga kandidater. Sedan får kunden som söker medarbetare i uppgift att bjuda in och sköta resten av rekryteringen på egen hand. Kandidatsöktjänsten riktar sig därför framförallt till kunder som är vana att själva hålla i rekryteringsprocesser från det att kontakten med en kandidat är inledd. Det ömsesidiga gör att det blir möjligt att både hitta och rekrytera svårfunna kandidater.

Easypeak har sitt huvudkontor och i Stockholm där också de flesta av rekryteringsuppdragen sker. Stora delar av verksamheten sker också i Göteborg med omnejd. Easypeaks kunder och samarbetspartners består av både små, mellanstora och riktigt stora organisationer och bolag. Några namn de jobbat med tidigare är Samsung, Awave och SourceTech.

DN jobb har i en artikel som publicerades 2014-11-13 undersökt vilka krav attraktiva IT-bolag ställer när de söker nya medarbetare. Läs artikeln på: http://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/natverka-dig-till-dromjobbet/