Upp

Distanshandelsdagen har nu växt ur sin hemort Borås

Distanshandelsdagen som alltid har arrangerats i Borås kommer nu att behöva flytta till Göteborg då evenemanget slutligen blivit för stort för staden. Evenemanget har ägt rum den 30 januari varje år och hålls för sista gången på Åhaga i Borås i år. Men detta innebär inte alls ett slut för evenemanget utan snarare en nystart. Nästa års evenemang är redan planerat till den 10 mars 2015 på den Svenska Mässan i Göteborg. Samtidigt som mässan flyttas till Göteborg så fyller också Distanshandelsdagen 35 år vilket innebär att nästa års utställningen kommer att vara lite extraordinär.  Arrangörerna kommer att fira 35-årsdagen genom att ta dit extra många utställare och talare dagen till ära. Distanshandelsdagen har blivit så pass populär att arrangörerna även tvingats tacka nej till utställare som erbjudit sig att komma på grund av platsbrist. Det är väldigt tråkigt när sånt här händer. När en mindre stad blommar upp gynnas alla företag i bygden. Ett av dessa är Borås Truckservice som ändå sedan början av 90-talet aktivt har engagerat sig i lokalbygden genom att alltid vara tillgänglig och genererat nya jobb åt ortens invånare. Ändå är man stolta över att ha varit en del av att bygga upp något så här stort.

Den absolut största anledningen till att evenemanget kommer att flyttas är helt enkelt att intresset för e-handel eller digital handel som det också kallats ökat så pass mycket på senare år. Trots att arrangörerna gärna hade sett att mässan stannat kvar i Borås så var detta inte längre möjligt då staden inte har tillräckligt med hotellrum och lokaler att erbjuda.  Idag är det faktiskt väldigt få städer som klarar av att fylla mässor med över 150 utställare med tillhörande besökare. Göteborg är alltså en av Sveriges städer som faktiskt klarar av detta och därför är evenemanget istället planerat till den Svenska Mässan.

Den Svenska Mässan är ett alldeles utmärkt evenemang som kan höja Distanshandelsdagen ännu mer då mässan brukar locka mer än en miljon besökare varje år. Utöver alla utställare som kommer att finnas på plats kommer det också att hållas hundratals små och stora konferenser och kongresser att ta del av. I anslutning till detta finns också Gothia Towers som är ett av Nordens största hotell. Hotellet ägs och drivs helt och hållet av Svenska Mässan just därför finns det också möjlighet för så många utställare och besökare att kunna övernatta i närheten. Svenska Mässan har idag tillsammans med sina dotterbolag mer än 600 anställda och en omsättning på omkring 900 miljoner kronor och drar in cirka 2,3 miljarder kronor i bara besöksnäring till staden Göteborg.