Upp

Dacia Dealer Team får ny sponsor

Bilden är tagen under STCC 2014 för fri publicering av Racefoto


Nu står det klart att det franska oljebolaget TOTAL genom sitt varumärke ELF inleder ett sponsorskap med Dacia Dealer Team. Detta tillkännagavs i ett pressmeddelande som publicerades på Dacia Motorsport Sveriges webbplats den 25 april 2014.

Dacia har tidigare meddelat att de satsar på placering bland de fem bästa teamen i STCC i år. Läs mer om det här: http://motorsport.dacia.se/2014/03/12/mattias-andersson-vill-fylla-hundra-i-stcc-med-dacia/

Målet att nå pallplatser under årets säsong kommer troligtvis kunna nås lättare i och med samarbetet med ELF. Bland annat kommer ELF att förse Dacia med racingprodukter. Genom att ställa upp i STCC under 2014 hoppas man på Dacia att fler människor ska få upp ögonen för märket. Dacia är rumäniskt och bildades år 1966. Sedan år 1999 ägs det av Renaultkoncernen.

ELF har sedan en lång tid tillbaka satsat stort på motorsport. Under årens lopp har de samlat på sig många topplaceringar på sin meritlista. Passionen för motorsporten har beskrivits som en viktig del av hela företagets affärstaktik. Från allra första början, när ELF gick under namnet ”Elf Aquitaine” och konkurrerade med TOTAL, har företaget använt motorsport som ett medel för marknadsföring. År 2000 blev ELF uppköpta av TOTAL, som idag rankas som världens sjätte största petroleumföretag som inte är statligt ägt. På TOTAL har man gedigen kunskap och erfarenhet om motor- och oljeindustrin och jobbar efter det uttalade målet att förse världen med energi, både idag och imorgon. Flera Svenska företag har börjat satsa på sponsorskap och detta gäller även mindre företag. Senast i raden är Rob Engström som vill nå rätt sorts publik genom att presentera Formel 1 Grand Prix TV-sändningar. Man tror att en målgrupp som använder exklusiva klockor finns där och skall uppmärksamma den anrika butiken.

Länken till det nya pressmeddelandet hittar du här: http://motorsport.dacia.se/2014/04/25/elf-gar-in-som-sponsor-for-dacia-dealer-team/