Upp

Coca Cola och will.i.am i kampanj för miljövänlig 3D-skrivare

Bild: Ekocycle

2014 är året då 3D-skrivare tar ännu ett steg längre in på mainstream-marknaden, konstaterar 3DPrint.com, och nog märks det att 3D-skrivare börjar nå ut till en bredare målgrupp. Det som tidigare förknippades med prototyper i industrisammanhang och utrustning långt bortom en privatpersons prisklass blir allt mer lättillgängligt även för hobbyentusiaster. Trots att företag fortfarande är dominerande. Läs mer om den Svenska aktören Nermans Produktmärkning.

Utvecklingen mot en mer tillgänglig 3D-skrivare syns inte minst i 3D-företaget Cubifys senaste satsning som kombinerar användarvänlighet med miljötänk. Som en del av Coca Colas kampanj Ekocycle lanserar de, i samarbete med will.i.am, Ekocycle Cube – en 3D-skrivare som förvandlar tomma petflaskor till användares egendesignade produkter. Plastpatronerna som hör till just Ekocycle-modellen består till 25% a återvunna petflaskor, vilket motsvarar ungefär tre stycken 50cl-flaskor per tillverkad produkt i skrivaren. Kunderna erbjuds även $5 i rabatt om de lämnar in sina tomma patroner till Cubify för återvinning; ett sätt att ytterligare öka minska skrivarens fotavtryck på miljön.

I lanseringsvideon bjuds vi på ett flertal exempel på de nästintill oändliga möjligheter till skapande en 3D-skrivare erbjuder. Will.i.am demonstrerar produkter som mobilskal, armband, vaser och skor – samtliga föremål tillverkade med hjälp av en Ekocycle Cube och återvunna petflaskor.

Idag är det företag fortfarande ledande inom prints 

Välkommen till framtiden, säger will.i.am, och visst är den här – framtiden för 3D-skrivare och förnybara material.